GINOP Plusz-1.2.1-21: Ismét pályázhatnak a vállalkozások a korábbi népszerű programra!

GINOP Plusz-1.2.1-21

Az idei év remek lehetőséget kínál a vállalkozásoknak fejlesztésre és bővítésre, hiszen már olvasható  a GINOP Plusz-1.2.1-21. pályázat. Érdemes gyorsan lépni, hiszen a tervek szerint várhatóan csak 1-3 ezer darab projekt kaphat támogatást.

A korábbi uniós ciklusban sikeres GINOP, majd 2021. januártól VINOP néven futó program új változata a GINOP Plusz-1.2.1-21. A pályázati kiírás szerint mikro-, kis-, és középvállalkozások pályázhatnak a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása címen.

Kik nyújthatnak be támogatás iránti kérelmet?

A felhívás tervezet részletesen tartalmazza a kiírás feltételeit, azonban nem árt külön kiemelni a legfontosabb tudnivalókat.

Azok a mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet, akik:

  • magyarországi székhelyű kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni cégek, valamint EGT területén székhellyel, de itthon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok;
  • legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel rendelkeznek;
  • a benyújtást megelőző lezárt üzleti évben az átlagos statisztikai létszámuk legalább 3 fő volt;
  • jogi forma szerint: kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni cégek;
  • a kiírásban meghatározott gazdálkodási formakód szerint működő cégek.

A KATA hatálya alá tartozó vállalkozásoknak, és konzorciumoknak nem áll módjukban a támogatási kérelem benyújtására.

A visszatérítendő és bizonyos feltételek mellett részben, vagy egészben vissza nem térítendővé váló támogatáshoz legalább 30 százalékos önerő szükséges.

A felhívás részleteiből tudható, hogy négy szakaszra oszlik a benyújtási szakasz, amelyből az első hamarosan elérhető, június 28. és július 5. között lehet a kérelmeket benyújtani. Egyes vélemények szerint már az első nap dömping várható, jó eséllyel már ezen a napon elkapkodhatják a rajtra kész cégek az első szakaszra szánt 80 milliárd forintos pályázati keretet. Projektenként legalább 10 millió forint, és maximum 629 300 000 forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás igényelhető meg.

Érdemes minél hamarabb felkészülni, ugyanakkor a pályázatíró cégek már befogadják a kitöltött előminősítési űrlapokat.