Pályázatírás

pályázatírás

Az új pályázati ciklus hatalmas lehetőség a magyar vállalkozások számára.2024-ben az elkövetkező időszak pályázatai a hazai vállalkozóknak elsősorban a gyártó és termelőtevékenységet végző mikro-, kis-, és középvállalkozások számára nyújt forrásbőséget, és a pályázatoknak köszönhetően a beruházási és fejlesztési elképzeléseiket tudják sikeresen megvalósítani. Cégünk pályázatokkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt Ügyfeleinek, és minden olyan tevékenységet magában foglal, amely a támogatás elnyeréséhez vezet, és a pályázó a támogatási szerződést megköti a közreműködő szervezettel.

Mi az a GINOP?

A pályázati várakozásoknak köszönhetően egyre több cég választja a fejlesztés irányát. A GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) a fejlesztési ciklus egyik legnépszerűbb operatív programja, amelyre – Budapest és Pest vármegye kivételével az egész ország területén pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások. A különböző támogatások elnyerésére egyszerűsített eljárás keretében van lehetőség. Mivel sok esetben a benyújtandó pályázat – a felhívás megjelenésétől számítva 30 napon belül benyújtandó -, ajánlott a vállalkozásnak konkrét beruházási tervvel rendelkezni.

GINOP pályázatírás – pályázatírás vállalkozásoknak

Pályázati forrás igénybevétele nélkül egy beruházás nagy terhet jelent, ezért sok cég bele sem kezd a fejlesztésbe. A rendelkezésre álló, illetve a jövőben megjelenő pályázatok kitűnő lehetőséget biztosítanak a vállalkozások számára, hogy a megvalósítandó fejlesztési céljaikhoz forrást találjanak. A pályázati rendszer a legtöbb cégtulajdonos számára nagyon bonyolultnak tűnik, ezért érdemes pályázatírást szakértőre bízni.

Miért érdemes pályázatíró szolgáltatást igénybe venni?

Sokan azért maradnak le egy-egy jó pályázati lehetőségről, mert túl későn értesülnek róla, amikor már a rendelkezésre álló keret túl szűkös, illetve a határidő rövid.

Miért érdemes minket választani?

Cégünk pályázatokkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt Ügyfeleinek az egész ország területén. Ha szeretné vállalkozását fejleszteni vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk megtalálni a megfelelő pályázati forrást. Minden esetben kizárólag olyan pályázati anyagot nyújtunk be, amely teljes mértékben megfelel az adott pályázati kiírásnak, a pályázati feltételrendszernek. Végigkövetjük a projekt teljes életciklusát, így Ön az idejét a cége működtetésére és napi feladataira fordíthatja.

Tevékenységi köreink

Pályázatírási szolgáltatásunk minden olyan tevékenységet magában foglal, amely a támogatás elnyeréséhez vezet, majd a nyertes támogatási döntést követően a pályázó megköti a támogatási szerződést a közreműködő szervezettel. A pályázási folyamat minden egyes lépésében segítjük az ügyfeleket, hogy az egyes pályázatok sikeresen és problémák nélkül záruljanak.

Pályázati felkészítés

Fontos, hogy Ön tisztában legyen nemcsak a pályázat részleteivel, de a későbbi teendőkkel, a feladatok elvégzésére fordítandó idővel és a kötelező elvárásokkal egyaránt. A pályázati felkészítést személyes, telefonon történő, vagy online konzultáció keretében biztosítjuk.

Pályázati tanácsadás

A pályázat elkészítését megelőzően tanácsot nyújtunk a projekt a pályázathoz való optimalizálásában, segítünk kiválasztani a cég számára leginkább megfelelő pályázati lehetőséget.

Projekttervezés

A projekttervezés több lépésből áll, amelynek része az ingyenes előminősítés, és a fejlesztési terveknek a pályázati feltételrendszerhez történő igazítása. Célja az, hogy a cég az egyes pályázatokon minél előnyösebb helyzetből induljon, és a bírálati szempontrendszernek minél jobban megfeleljen. Javasoljuk, hogy már a projekt tervezésénél vegyék fel velünk a kapcsolatot annak érdekében, hogy minden esetben olyan pályázat kerüljön benyújtásra, amely maximálisan megfelel a felhívás feltételeinek.

Miért fontos az előminősítés?

A folyamatosan fejlesztett előminősítési rendszerünk segítségével felmérjük, hogy a vállalkozásnak érdemes-e indulni az adott pályázaton, illetve van-e reális esélye a támogatás elnyerésére. Az előminősítés során elemezzük a cég gazdasági és egyéb adatait, összevetjük a pályázat követelményeivel. Amennyiben a cég megfelel a pályázat feltételeinek, akkor kezdődhet meg a pályázati projekt előkészítése.

Pályázatírás

Az előkészítést követően kerül sor a pályázat megírására és benyújtására. A sikeres pályázatírás elengedhetetlen feltétele egyrészt a korábbi pályázatok, és pályázati időszakok során szerzett tapasztalatok megléte, valamint az aktuális támogatási rendszer, a pályázati eljárásrend, valamint a hatályos jogszabályi környezet ismerete. Célunk az, hogy a kiszemelt támogatást Ön elnyerje, ezért a folyamat során mindent megteszünk, amely a forrás elnyeréséhez vezet egészen a támogatási szerződésig bezárólag.  Ennek érdekében amennyiben Ön szükségét érzi, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot (e-mailben, telefonon), egyeztetünk a kidolgozásra kerülő pályázati anyaggal kapcsolatban, figyelembe vesszük az esetleges felmerülő változtatási javaslatokat.

  • Tájékoztatjuk a konkrét felhívás feltételeiről.
  • Az igényekkel összhangban meghatározzuk a projekt célját.
  • Bekérjük a szükséges adatokat és információkat.
  • Elkészítjük a pályázathoz kapcsolódó szakmai terveket, megalapozó tanulmányokat, programterveket.
  • Bekérjük és ellenőrizzük a csatolandó dokumentumokat.
  • Összeállítjuk a komplex pályázati anyagot, majd benyújtjuk.
  • Összeállítjuk és benyújtjuk az esetleges hiánypótlást/tisztázandó kérdés anyagát.

A pályázatírás díja

A pályázatírásnak egyszeri díja van, amelynek kifizetése független a projekt eredményességétől. Az ára függ a pályázat megírásához szükséges munkaórák számától, a pályázat terjedelmétől, az elkészítendő dokumentumok, a szükséges háttéranyagok bonyolultságától.

Projektmenedzsment

A projektmenedzsment szolgáltatást a sikeres pályázattal rendelkező Ügyfeleknek ajánljuk a figyelmébe. Célja, hogy a pályázat megvalósítása is sikeres legyen, és a projekt zárásáig a pályázat teljes körű kezelését fogalja magába – például a támogatói okirat megkötése, mérföldköves elszámolások készítése, benyújtása, helyszíni ellenőrzések lebonyolítása a projektzárás elvégzése.

Pályázat utógondozása

A projekt megvalósítása után számos kötelezően teljesítendő feladatot kell elvégezni a fenntartási időszak végéig. A fenntartási időszak általában a 3-5 évig tart a projektzárást követően. Amennyiben cégünket bízza meg az utógondozással, Ön az idejét a cége működtetésére és napi feladataira fordíthatja.

Pályázatíróra van szüksége? Kérjen ajánlatot tanácsadási szolgáltatásainkról!